Alüminyum Minifix

Mobilya ve raf imalatçıları tarafından ara bağlantı elemanı olarak tercih edilen minifix, Hafele şirketi tarafından geliştirilmiş ve patenti alınmış bir üründür. Minifix sayesinde çektirme yaparak iki ahşap malzemeyi birbirine estetik bir şekilde bağlayabilmeniz mümkündür. Gevşeme yapmaması ve uzun ömürlü olması nedeniyle tercih edilen minifix bağlantı aparatının bir diğer avantajı da montajda kırılma yapmıyor oluşudur.

Sıradan vidalama çözümlerine kıyasla daha estetik göründüğü herkesçe kabul edilen minifix bağlantı sistemini siz de üretmek istiyorsanız, alüminyumdan minifix kalıbı alıp döküm işlemini gerçekleştirmek üzere şirketimizle iletişim kurabilirsiniz. Berk Zamak olarak minifix başta olmak üzere ihtiyaç duyabileceğiniz tüm bağlantı aparatlarının üretimini gerçekleştirmek için ihtiyaç duyacağınız kalıpların dökümünü sağlamaya hazırız.

Alüminyum Minifix Kalıbı

Dolap, raf, yatak ve karyola başta olmak üzere akla gelebilecek birçok farklı kategorideki ahşap mobilya ürünlerinde bağlantı aparatı olarak minifix tercih ediliyor. IKEA gibi önde gelen mobilya imalatçılarından ürün satın aldıysanız, bu vidalarla daha önce de karşılaşmış olmanız kuvvetle muhtemeldir.

Kullanım kolaylığı ve estetik görünüm açısından alternatifi olmayan bu bağlantı elemanları uzun yıllar boyunca güvenle kullanılabilir. Sağlamlığıyla da öne çıkan minifix vidalarını kendi imkânlarınızla üretmek istiyorsanız, çözüm ise Berk Zamak’tadır.

Yıllardan beri kalıp döküm sektöründe faaliyet gösteren işletmemiz, alüminyum minifix kalıbı başta olmak üzere birçok ara bağlantı aparatları için kalıp üretimi gerçekleştirmektedir. Sizin belirlediğiniz ölçülerdeki minifix vidalarının da kalıplarını bir kez aldıktan sonra aynı kalıbı defalarca kullanabilme avantajını sizlere sunuyoruz. Böylece maliyetlerden ciddi manada tasarruf edebilmeniz mümkün olacaktır.

Alüminyum alaşım kullanılarak üretildiği için döktüğümüz kalıpları kullanarak binlerce minifix vidası üretebilmeniz mümkündür. Daha sonra ürettiğiniz vidaları ister mobilyalarınızın montajında kullanılmak üzere müşteriye gönderebilir, isterseniz de kendi marka ve etiketinizle birlikte hırdavat dükkanlarında satışını gerçekleştirebilirsiniz. Burada tercih tamamen size kalmış.

İki ahşap parçası arasındaki bağlantının güvenli ve uzun ömürlü olmasını sağlamak için döktüreceğiniz kalıbın sağlam ve pürüzsüz olması çok önem taşır. Bunu gerçekleştirmenin yolu da Berk Zamak gibi sektörün öncü firmalarından birine kalıp aldırmaktan geçer.

Alüminyum Minifix Kullanımı

Mobilya bağlantı elemanları dendiğinde akla gelen ilk ürünler arasında yer alan minifix hem şık hem de işlevsel çözümler sunar. Ahşaptan imal edilen raf ve mobilya parçalarını birbirine bağlamak için kullanabileceğiniz bu aparat gayet işlevsel ve şık görünümlüdür.

Almanya merkezli Hafele tarafından üretilen ve patentlenmiş olan bu ürün, yılların vermiş olduğu teknik bilgi birikimi ve AR-GE çalışmalarının bir sonucudur.

Minifix bağlantı aparatı iki parçadan oluşur: Çinko alaşımdan imal edilmiş bir dübel ve sıkılaştırma işlevini üstlenen kompozit bir mil. Burada isteğe bağlı olarak minifix çemberini gizlemek için üretilmiş kapakları satın alma imkânınız da var. Dübeli mobilyanın uygun bir parçasına, mili ise diğerine monte ettikten sonra vidalayıp sıkılaştırmanız yeterli olacaktır. Dübelle mil buluştuğu zaman iki parçayı birbirine sımsıkı sardırır. Normal vidalamaya kıyasla daha güvenli, uzun ömürlü ve kırılmalara karşı dayanıklı bir şekilde mobilyalarınızın montajını bu şekilde yapabilirsiniz.

Minifix modelinin yanı sıra Hafele’nin üretimini gerçekleştirdiği Rafix, Pushfix, Onefix, Slimfix model bağlantı aparatları da başka kompleks ihtiyaçlara cevap veriyor. Tüm bu bağlantı elemanlarının üretimini kendi bünyenizde gerçekleştirmek içinse kalıplarına ihtiyaç duyabilirsiniz.

Bu noktada alüminyum minifix kalıbı döküm işlemini gerçekleştiren firmamız ihtiyaçlarınıza cevap verebilir. Kalıp döküm fiyatları ve merak ettiğiniz diğer her şey için bizimle iletişime geçmeniz durumunda size en uygun teklifi sunuyor olacağız.

Minifix Bağlantı Çeşitleri

Sanılanın aksine minifix bağlantısı yapmak hiç de zor değil. Yalnızca iki parçadan oluştuğu için hem taşıması hem de montajı çok kolay olan minifix bağlantı aparatı bu özelliğiyle IKEA başta olmak üzere önde gelen mobilya üreticileri tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Siz de eğer mobilyacılık sektöründe faaliyet gösteren bir işletmeye sahipseniz, giderlerden tasarruf etmek için kendi minifix kalıbınızı kendiniz döktürebilirsiniz.

Gelelim minifix bağlantısının nasıl yapıldığına. Küçük, silindir şeklindeki metal dübeli mobilyanın uygun yerine açtığınız deliğe sıkıştırmak ilk adım olmalı. Daha sonra tam karşı hizasına getirdiğiniz mili çevirerek iki ahşap parçayı birbirine sıkıca bağlayabilmeniz mümkündür. Böylece iki ahşap parçası arasında güçlü ve güvenli bir bağlantı kurmuş olursunuz. Bu sebepten olsa gerek, birçok üretici raf gibi ağır yüklerin taşındığı mobilyaların montajında minifix bağlantı elemanlarını tercih eder.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta, metal dübelin yerleştirileceği yuvanın mümkün mertebe dar olmasıdır. Böylece halkanın içerde oynaması gibi olumsuz ve riskli bir durumun önüne geçilmiş olur. Minifix kilidini saatin tersi yönde çevirerek bağlantıyı tamamlayabilirsiniz.

Minifix kullanmanın en büyük avantajlarından biri estetik gözüküyor olmasıdır. Gizli bir şekilde iki parçayı birbirine bağlama imkânı sunan başka bir bağlantı aparatı yoktur. Böylece yüzeyi pürüzsüz ve şık görünen mobilya tasarımları elde edebilirsiniz. Ek olarak hiçbir ustalık bilgisi gerekmeden, montajı kolay yapılabilen mobilyalar üretebilmek de mümkün olacaktır. Böylece ürünleriniz çok daha geniş bir müşteri kitlesi tarafnıdan tercih edilebilir.

Toparlayacak olursak minifix bağlantı aparatı montajı evde yapılan mobilyalar için etkili ve basit bir çözüm yolu sunar. Yukarıda yer alan adımları takip eden ve eli tornavida tutan herhangi birisi mobilya kurulumunu rahatlıkla yapabilir.

6, 8 ve 10 mm başta olmak üzere farklı ölçü ve ebatlarda üretilen minifix vidaları ihtiyaca göre plastik dübelle de müşterilerin beğenisine sunulur. Metal vidanın ve gövdenin üretiminde ise nikel veya çinko, ham madde olarak tercih edilir. Paslanmaz ve dayanıklıdır. Vidayı tamamen gizleyip daha estetik bir görüntü elde etmek için plastik minifix tapalarından da satın alabilirsiniz. Tanesi 1 TL’den daha ucuza mal olan bu tapalarla mobilyalarınız pürüzsüz ve deliksiz bir görünüme kavuşacaktır.

Minifix Fiyatları

Peki minifix bağlantı aparatlarının fiyatları ne kadar? Sanılanın aksine hiç de pahalı olmayan minifixlerin fiyatı, kullanılan milin uzunluğuna göre değişiklik gösterir. İnternet üzerinde maliyetinden ötürü tekli satılmayan bağlantı elemanlarını genelde 7’li veya 14’lü paketler şeklinde temin edebilirsiniz. Milin uzunluğu arttıkça, dübele plastik başlık eklendikçe fiyat da aynı şekilde artış gösterecektir.

Haricinde anlaşmalı hırdavatçınızdan teklif alarak minifiks fiyatları hakkında bilgi alabilmeniz mümkündür. İlk bakışta göze çok ucuz gibi gelse de çok fazla mobilya imalatı yapan işletmeler için bağlantı elemanı maliyeti toplamda büyük bir gider kalemi oluşturabilir.

Eğer mobilya imalatçısıysanız ve bağlantı vidalarına para vermekten sıkıldıysanız, Berk Zamak’la iletişime geçip alüminyum kalıp döktürüp kendi vidanızı kendiniz üretebilirsiniz. Böylece hem kaliteli hem de uzun ömürlü bağlantı elemanlarını gayet uyguna mal edebilmeniz mümkündür.

Aksi takdirde her bir siparişi kargoya verirken montaj işleminde kullanılmak üzere minifix bağlantı vidalarına ihtiyaç duymaya devam edersiniz. Bu da pek sürdürülebilir değildir.

Gelin, siz de Berk Zamak’ın müşterisi olun ve kendi kalıbınızla kendi minifix vidalarınızı kendiniz üretin. Bir kere döktürdüğünüz kalıbı tekrar tekrar kullanabilmenin avantajını yaşayın. Üstelik bu kalıp döküm işlemi sandığınızdan daha ucuza mal olacaktır.

Bize Ulaşın
HEMEN ARA